Nieuws Senioren

Tafeltennis voor iedereen
Tafeltennis is niet alleen leuk voor de jeugd op de camping met het “rondje om de tafel”, maar ook voor “de ouderen”.
TTV Heemskerk wil graag dat u op woensdagmiddag 25 januari 2017 op de OPEN DAG komt om met ons en de sport kennis te maken. In de gymzaal naast basisschool De Zilvermeeuw, Visserstraat 6 b staat vanaf 15:00 uur een kopje koffie klaar.
De sport bestaat al heel lang maar inmiddels zijn de spel- en speelregels en vooral de materialen behoorlijk veranderd.
Waarom u?

De sport is voor iedereen en voor elk niveau geschikt is; dus ook voor ouderen.
Een batje vasthouden kan iedereen en blessures komen bijna niet voor want je staat alleen achter de tafel (met een dubbelspel speel je natuurlijk wel met z’n tweeën).
Je speelt weliswaar tegen iemand anders, maar je kan ook (beter zelfs) zeggen dat je met iemand
anders speelt. Je speelt zo lang als jij ,of je maat, zin hebt. Dan neem je wat te drinken en maakt een
praatje. Heel vaak eindigt het praatje met: “Zullen we nog even een balletje slaan?”
Degene die nog nooit gespeeld hebben beginnen (uiteraard) als recreant. Dan is er geen sprake van een wedstrijd en is “de bal op tafel houden” al moeilijk genoeg. Als je na een paar keer gemerkt hebt dat je een beetje balgevoel krijgt, wil je meestal wel eens weten hoe het is om een partijtje te spelen. De regels zijn zeer eenvoudig en er is alleen op topniveau een scheidsrechter aanwezig; bij ons wordt de telling (tot 11 punten) door de spelers zelf bijgehouden. Dat kan evengoed nog behoorlijk spannend worden, ook sommige recreanten nemen een handdoek mee om tussendoor het zweet af te vegen.
Tijdens de OPEN DAG, waar iedereen kennis kan maken met deze leuke sport in verenigingsverband, wordt het materiaal door ons verzorgd; er zijn tafels, balletjes en batjes (kleding is niet belangrijk, indien mogelijk wel sportschoenen meenemen). Een van onze leden zal tegenover u aan de tafel staan om met u een balletje te slaan. En als u even wilt stoppen staat ook de koffie klaar en zijn er leden van de vereniging aanwezig om alle vragen te beantwoorden.
Tot op heden spelen de recreanten op de woensdagavond vanaf 20:00 uur. Natuurlijk kunt u dan ook langs komen. De open dag is juist overdag omdat veel ouderen het niet prettig vinden om ’s avonds nog weg te gaan. Als er genoeg belangstelling is willen wij van de TTV Heemskerk de mogelijkheid bieden om ook overdag voor u een recreatieve, sociale en sportieve tijdsbesteding te vinden.

Adres : Visserstraat 6b Heemskerk
Website: www.ttv-heemskerk.nl Facebook: TTV-Heemskerk
Contactpersoon recreanten: Chris Brethouwer (0251-241195)

Team 4 met overmacht kampioen in de najaars competitie 2015

Wisten jullie dat Dirk de Snaijer en Erv Griffith reeds 25 jaar lid zijn van onze vereniging?????????

Dat de organisatie van het 60 jarig jubileum ook zijn gehuldigd, bedankt.

Op zondag 11 januari 2015 zijn de clubkampioenschappen gespeeld.

In Poule A kwam Peter met nipt twee punten meer als winnaar uit de bus,Ard nummer twee en Fred als derde.

Poule B kwam als winnaar met drie wedstrijden gewonnen Annie als eerste, Sjaak tweede en Albert als derde.

Poule C was in twee delen geslitst met als winnaar Bijan, nummer twee Peter en als derde Chris.

Bij de recreanten heeft Hanne voor de tweede keer het kampioenschap gewonnen met als nummer 2 Gerrit en Paula als derde.

Bij de jeugd was door een ongeluk Youri Rasch uitgevallen waardoor het voor Maarten appeltje eitje was om als eerste te eindigen,

Lars is tweede geworden en Sergio nummer drie.

Het was een geslaagde dag met dank aan de vrijwilligers om van deze dag een succes te maken.

Op 19 december 2012 zijn Sjaak en Peter gehuldigd omdat zij 25 en 40 jaar lid zijn van de vereniging.

Benieuwd naar je tafeltennisprestaties uit het verleden? Of die van je team- of clubgenoten? Wil je kunnen inschatten hoe sterk je tegenstanders zijn? Uiteraard zijn ook de resultaten van landelijk spelende tafeltennissers te raadplegen.klik op deze link http://www.ttkaart.nl

Tafeltennispoëzie    -  de Vrijwilliger

EEN VRIJWILLIGER

Een vrijwilliger is een gewoon persoon